Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да започне

...
Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да започне
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Електронното ни досие ще праща съобщения за преглед

Очаква се от средата на годината електронното здравно досие да стартира да ни изпраща напомнящи съобщения за посещаване при личния лекар. Това заяви пред БНР съветникът на министъра на опазването на здравето доцент Антон Тонев.
По думите му за първичното инсталиране на този модул ще е необходим електронен автограф, само че сега се създават и различни системи от " Информационно обслужване ", които да създадат по-лесни за потребление всички тези електронни приложения.
Ползата на това електронно приложение ще бъде да получаваме навременна информация какво можем да употребяваме в съответната календарна година като пациент, като първите известия ще водят задължително към посещаване при доктор.
„ Поставили сме въпроса пред персоналните лекари те разсъждават, чакаме тяхната противоположна връзка, за известна автоматизация на този развой. В момента само персоналните лекари могат да ни издадат направление за профилактичен обзор. Когато отидем и то постоянно в работно време, пред вратите на персоналния доктор постоянно има опашка и то от заболели хора и деца. И хората се отхвърлят от профилактичните си прегледи. Затова обсъждаме една концепция, че след прекосяване един или два пъти през кабинета на персоналния доктор и те са оценили цялостния ни риск, с тяхно позволение ние да получаваме автоматични посоки за избрани профилактични прегледи, а те да получават резултатите от тях. Ние да можем сами през телефона си да сътворяваме своето електронно направление, за проучвания или друго, и в случай че те видят нещо притеснително, тогава да ни викат за спомагателни прегледи “, уточни Тонев.
Условието за това автоматизирано направление е да сме конфигурирали на телефона си модула за пациентското ни досие, както и персоналният доктор да е решил, че нашият общ статус е ниско рисков. Крайното решение е в нашите общопрактикуващи лекари, като най-важното е да разберем, че става дума единствено за случаи без никакви недоволства. Когато имаме признак и недоволства, няма по какъв начин да се работи с автоматизирани логаритми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР